Craps – hva skjer på bordet

Craps er unikt i casino sammenheng, det skjer mye, det skjer fort, det er mye lyd og det er hektisk. Det er derfor nyttig å vite litt om hvem som styrer, hva som skjer og hvordan man skal gå frem når man ønsker å spille. Ved bordet finner man en rekke nøkkelpersoner man bør kjenne til.

Et craps bord kan sysselsette opp til 4 ansatte, det er en boxman hvis hovedoppgave er å passe på sjetongene og veksler. Videre finner man to base dealers, disse står normalt på hver sin side av boxman og tar seg av utbetalinger for gevinster og som setter veddemål. Til slutt secret romance slot machine reviews finner man en stickman, han står normalt rett ovenfor boxman og er ansvarlig for å sette veddemål i senter av bordet, han annonserer også hvert kast, dirigerer base dealerne og samler sammen terningene etter kastet med en lang pinne (derav navnet) Disse fire kalles alle dealers og det er mulig å stille alle spørsmål, men midt under en runde, kan det være for hektisk til at man får vettuge svar.

Shooter (kasteren) er en spiller, man kan velge om man ønsker å være det, men det har egentlig ingen betydning for spillet.Så har man en rekke andre som spiller og satser på opp til 40 forskjellige måter. Ofte kan det stå mange mennesker rundt bordet også, som ikke selv spiller med som ser på og heier.

Noe av det som er unikt med craps, er at på enkelte former for veddemål (self service betts) er man selv ansvarlig for å fjerne gevinsten fra bordet før neste kast. Dersom den står, så er den automatisk med som innsats i neste spill! Det sier seg egentlig selv at man bør kjenne spillet før man brøyter seg vei frem til bordet for å spille, craps er hektisk, det er høylydt og ikke minst er det GØY!

Craps – hva skjer på bordet

Alle Rettigheter Forbeholdt.