Craps – ord og utrykk

I Craps benyttes en rekke ord og utrykk som ikke benyttes i noe annet sted. For å kunne spille, er det nødvendig å kjenne disse og betydningen av disse.

Come out roll: Det første kastet, dette kastet er viktig, siden det her avgjøres hvordan spillet vil utvikle seg videre (et spill kan tapes eller vinnes her, odds betts kan settes osv)

The shooter: Betegnelse på den som kaster, på Norsk kalles vedkommende bare kasteren. Kasteren har bare lov å benytte den ene hånden når han håndterer terningene og terningene må treffe veggen rett ovenfor ham for at kastet skal være gyldig. Kasteren kaster terningene for alle som spiller på bordet.

Terningene byttes normalt utmed et sett nye og ubrukte terninger etter ca 8 timers spill for å redusere risikoen for slitasje og skader som kan medføre at enkelte tall kommer opp oftere enn andre.

Self service bets: Enkelte veddemål kan spillerens elv sette i craps, disse kalles self service bets. Dette er typisk line bets osv. Dersom man skal satse midt på bordet (center bets) så settes de av en av bordets dealere for deg.

I craps er det også normalt at alle kast har egne kallenavn, dersom man kaster 1-1 så kalles det gjerne snake eyes, men også alle mulig andre kombinasjoner har egne navn.

Dette skjemaet gir oversikt over de vanligste navnene. (klikk for å forstørre bildet)

Craps – ord og utrykk

Alle Rettigheter Forbeholdt.